Voor de eerste keer in 99 jaar zal er op 21 Augustus 2017, een totale zonsverduistering plaatsvinden op het gehele continentale Verenigde staten.

NASA bereidt zich voor om deze ervaring van een leven te delen. Kijkers zullen een rijkdom aan beelden krijgen die voor, tijdens en na de verduistering door 11 ruimtetuigen worden gerealiseerd.


solar-eclipse.jpg

Afb. Een totale Zonsverduistering

Meer dan 50 ballonnen

Minstens drie NASA-vliegtuigen, meer dan 50 ballonnen en de astronauten aan boord van het internationale ruimtestation werken mee om deze unieke bijzondere zonsverduistering op een ultieme wijze te vereeuwigen.


solar-eclipse1.jpg

Afb. Zonsverduistering

De Mens heeft de verduisteringen gezien sinds het begin van de geschiedenis, en tijdens deze lange tijd is ons wetenschappelijk begrip van de fysieke wereld enorm gegroeid.

Als gevolg hiervan zijn veel van de oudere ideeën die we over de oorzaken en effecten van totale zonsverduistering hebben gehad, vervangen door gedetailleerde wetenschappelijke verklaringen.

Op deze unieke dag zullen de inwoners van de Verenigde Staten zien dat de zon achter de maan verdwijnt, en het daglicht in schemering verdwijnt. De temperatuur zal snel afnemen en het silhouet van de maan zal zich manifesteren. Op die dag zal Amerika onder het pad van een totale zonsverduistering vallen.

De zogenaamde Great American Total Solar Eclipse zal de lucht helemaal verduisteren van Oregon tot South Carolina, langs een stuk land van ongeveer 113 kilometer breed. Mensen op deze route van totale zonsverduistering", wacht een onvergetelijke ervaring.

Door: Rene Velleman - Bron: NASA.gov - Image-credit: Pixabay.com

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn