Wetenschappers van ruimtevaartorganisatie Nasa hebben beelden gepubliceerd van de aarde bij nacht, die volgens Nasa een blik werpt op alles op aarde dat licht geeft, in meer detail dan ooit te voren.

De beelden zijn samengesteld uit foto's van een satelliet met een nieuw type sensor, waarmee veel beter dan tot nu toe foto's gemaakt kunnen worden van onze planeet bij nacht. De sateliet werd vorig jaar gelanceerd, schrijft Nasa op haar website.

 

De nieuwe sensor is zo gevoelig dat hij de natuurlijke gloed van de atmosfeer van de aarde kan 'zien' en het licht van een enkel schip op zee. De nieuwe beelden zijn daarbij van een veel hogere resolutie dan tot dusver gebruikelijk was. 'Om dezelfde redenen dat we de Aarde bij daglicht moeten bekijken, moeten we de Aarde ook bij nacht kunnen zien', zei Steve Miller, een onderzoeker van de Colorado State University bij de presentatie van de beelden. 'Anders dan de mens slaapt de Aarde nooit'.

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn