Dreigt de wereld een chaos? Wetenschappers voorspellen dat rond het jaar 2013 gigantische plasmastromen van de zon zullen zorgen voor tumult op onze planeet. Een studie in opdracht van de NASA bevestigt dat de geomagnetische zonnestormen een grote impact op het leven op aarde zullen hebben.

Momenteel debatteert in Londen een groep deskundigen over dit bedreigende fenomeen. Dr. Avi Schnurr waarschuwde in de Britse Sun zelfs: "Een geomagnetische storm kan naties vernietigen, zelfs de hele wereld. We kunnen niet wachten op een ramp voordat we eindelijk beginnen met handelen." De Britse regering neemt de waarschuwingen zeer serieus. De Britse minister van Defensie Liam Fox dringt er bij de wetenschappers op aan om een strategie te bepalen tegen de dreiging van een ramp.

Zonne-activiteit, zoals stormen en uitbarstingen, komen ongeveer elke elf jaar voor; de volgende wordt verwacht rond het jaar 2013. Wetenschappers vrezen dat gevoelige satellieten kunnen worden beschadigd of vernietigd. "De zon ontwaakt uit een diepe slaap. In de komende jaren verwachten wij aanzienlijk toegenomen zonne-activiteit. Tegelijkertijd is de technologie van de 21e eeuw extreem gevoelig voor zonnestormen", aldus Richard Fisher, hoofd van de afdeling fysica Helio NASA. "Wat dan kan gebeuren, distributienetten zullen uitvallen, stilte, chaos, niets werkt meer."

Bron: ANP

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn