junocam-8-25-1041.jpg

Foto: Deze dubbele weergave van Jupiter werd genomen op 23 augustus 2016. Credits: NASA / JPL-Caltech / SwRI / MSSS

Vandaag zaterdag 27 Augustus is het eindelijk zover. De afstand tussen het wolkendek van Jupiter en de ruimtesonde juno zal dan op zijn kleinst zijn.

'Dit is onze eerste kans om echt een close-up te bekijken van de koning van ons zonnestelsel om erachter te komen hoe deze planeet in elkaar zit', zei Bolton van het Research Institute in San Antonio.

'We hebben nog meer testen te doen, maar we zijn ervan overtuigd dat alles werkt en de verwachtingen zijn dan ook hoog'.

Een handvol JunoCam beelden, met inbegrip van de hoogste resolutie beelden van Jupiter's atmosfeer en de eerste glimp van Jupiter's noord- en zuidpool, zullen naar verwachting in de loop van het laatste deel van volgende week worden vrijgegeven.

'Geen enkel ander ruimtesonde ooit heeft ooit zo dichtbij of over de polen van jupiter gevlogen' aldus Steve Levin, Juno project wetenschapper van NASA's Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, Californië.

Juno zal ongeveer 4.200 kilometer boven Jupiters wervelende wolken vliegen met zo'n 208.000 kilometer per uur ten opzichte van de planeet. Er zijn nog 35 close-flybys van Jupiter gepland.

Meer informatie over het Juno project is hier te vinden!

Door: Rene Velleman - Bron: NASA

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn