asteroide3d.jpg


Als een verwoestende asteroïde of komeet op onze aarde afstevent, maken we als mensheid op dit moment geen schijn van kans. Dat is de boodschap die een NASA-wetenschapper meegaf tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in San Francisco van de American Geophysical Union (een non-profitorganisatie van geofysici met meer dan 40.000 leden in meer dan 130 landen; nvdr). "Er is echt niet veel dat we dan nog kunnen doen", aldus Joseph Nuth.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil een asteroïde 'vangen' en naar de nabijheid van de aarde brengen. Amerikaanse media schrijven zaterdag over die plannen.

Ze kunnen gemeen en smerig zijn, en ze kunnen een puinhoop van onze planeet maken. Het zijn Near-Earth Objecten, genaamd NEO, rommel vanuit de ruimte zoals asteroïden en kometen die directe hits kunnen, en hebben, gescoord op onze nederige thuisplaneet.

Komt er op 21 december een apocalyptisch einde aan de ons nu bekende wereld - zoals blijkbaar één à twee procent van de wereldbevolking lijkt af te leiden uit de Mayakalender?