Foto: Sir Richard Branson © reuters.

Tijdens een persconferentie met de Britse ondernemer Richard Branson is bekendgemaakt dat al 800 mensen een ticket naar de ruimte zouden hebben geboekt met ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic. 'De eerste ruimtereis met toeristen is dichtbij', aldus Branson in De Tijd.

In de Antwerpse Stadsschouwburg opende Branson zondagavond het driedaagse evenement i-SUP, een conferentie van VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) rond duurzaam ondernemen en produceren.

Branson, onder meer bekend van de door hem opgerichte Virgin Group, kwam er een pleidooi houden om ondernemerstalent meer in te zetten bij het zoeken naar oplossingen voor bijvoorbeeld het klimaatprobleem.

Ruimtereis Branson is al enkele jaren bezig met wat hij zelf 'zijn grootste avontuur' noemt: het organiseren van commerciële ruimtevluchten met de speciaal daarvoor opgerichte maatschappij Virgin Galactic.

'Wanneer, kan ik niet zeggen, maar de eerste ruimtetrip met toeristen is heel dichtbij', zei hij. 'Intussen hebben al een 800-tal ruimtetoeristen ingetekend op een retourtje richting ruimte, waarvan 25 Belgen.' Of er ook Nederlandse ruimtetoeristen op de reserveringslijst staan, is niet bekend.

Bewerkt door: Redactie AD - bron: De Tijd, Belga

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn