space-x.jpg

Afb. © Musk zou minstens 1.000 ruimteschepen in een baan rond de aarde willen brengen met herbruikbare stuwraketten. © SpaceX.

Hij had begin dit jaar al laten weten dat 2018 krap zou worden en nu heeft Elon Musk - de grote baas van het privéruimtevaartbedrijf SpaceX - laten weten dat de landing van zijn onbemande Dragoncapsule op Mars op een andere manier zal gebeuren dan gepland. Uit vrees dat die het anders niet zal overleven.

Musk deed de mededeling gisteren op de International Space Station Research and Development Conference. Hij wilde de Dragon oorspronkelijk uitrusten met stuwraketten voor een 'propulsieve' landing, maar hij vreest dat het te veel werk zal vragen om die ook veilig genoeg te maken voor een bemande missie naar de rode planeet, het ultieme doel van zijn bedrijf. "Het was een moeilijke beslissing", gaf Musk toe.

Groter

Maar even later liet hij via Twitter weten dat hij wel al andere plannen heeft. Zonder te veel details te geven. "We gaan zeker en vast nog op deze manier landen op Mars, maar met een groter ruimteschip dan het huidige. En daarvoor zal de volgende generatie toestellen van SpaceX perfect geschikt zijn."

Musk heeft altijd gezegd dat mensen naar Mars brengen het ultieme doel is van SpaceX. "Als we de kost van een verhuis naar de rode planeet gelijk kunnen maken aan de prijs van een gemiddeld huis in de Verenigde Staten - ongeveer 170.000 euro - denk ik dat de kans heel groot is dat we daar een zelfredzame kolonie kunnen stichten", aldus de miljardair.

Kolonie

Hij zou daarvoor minstens 1.000 ruimteschepen in een baan rond de aarde willen brengen met herbruikbare stuwraketten. Die zouden dan terugkeren naar de aarde om brandstof te halen voor de schepen. Daarna zou er een 100-tal mensen per schip aan boord kunnen gaan met al hun bagage en materiaal om er een kolonie uit te bouwen. Daar aangekomen zouden de ruimteschepen uitgeladen worden en nieuwe brandstof krijgen, waarna ze naar de aarde zouden terugkeren voor een nieuwe lading. "Op die manier zouden we in 40 tot 100 jaar tijd een goed draaiende kolonie kunnen hebben."

Door: Koen Van De Sype - Bron: The Mirror, Techspot

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn