Foto: De rode planeet Mars

Elon Musk, die steenrijk werd met PayPal en medestichter is van ruimtevaartbedrijf SpaceX, geeft blijk van een niet aflatende ambitie. Hij heeft zijn wens uitgesproken om Mars te koloniseren. Binnen twintig jaar zouden er op de rode planeet 80.000 mensen, voornamelijk wetenschappers, moeten wonen.

De miljardair ontvouwde in Londen tijdens een meeting van de Royal Aeronautical Society zijn toekomstvisie met betrekking tot Mars. Een tiental pioniers zou naar Mars moeten reizen met behulp van een herbruikbaar ruimteschip. De kolonie moet daarna tot een bloeiende stad van zo'n 80.000 mensen uitgroeien. De nieuwe nederzetting zal totaal zelfvoorzienend zijn.

'Haalbaar'

Musk staafde zijn naar eigen zeggen 'moeilijke', maar 'haalbare' plannen met cijfermateriaal. De eerste mensenvloot wordt naar Mars gevlogen aan een kostprijs van 385.000 euro per persoon. 'De ticketprijs moet voldoende laag gehouden worden zodat veertigers uit ontwikkelde landen aan het nodige geld kunnen komen,' verklaarde de zakenman. In totaal zou het project 28 miljard euro kosten.

Het hele uitje is meer dan een gewone ruimtereis. Deelnemers zullen de handen uit de mouwen moeten steken om de infrastructuur te bouwen voor zichzelf en toekomstige generaties. Duurzame huizen zullen zuurstof uit de bodem halen waardoor ook gewassen geteeld kunnen worden.

Bron: ANP

 

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn