Bijna veertig jaar na de missie van Apollo 10 naar de maan is een opname opgedoken waarin schijnbaar 'ruimtemuziek' te horen is. De driekoppige bemanning van het ruimtetuig bevond zich aan de achterkant van de natuurlijke satelliet toen ze allen het geluid waarnamen. De astronauten waren zo opgeschrikt door de kosmische klanken dat ze twijfelden om hun ervaring met de ruimteorganisatie NASA te delen. Dat blijkt uit een opname die te horen is in de documentairereeks 'NASA's Unexplained Files' en waarover de nieuwssite Huffington Post bericht.

De ruimtereis van Apollo 10 in 1969 was zogezegd de generale repetitie voor de eerste maanlanding in datzelfde jaar door de bemanning van Apollo 11. De trip hield onder andere een vlucht voorbij de achterkant van de maan in, het halfrond dat nooit te zien is van op aarde. Tijdens die ongeveer een uur durende tocht is er geen contact met de aarde mogelijk. Aan het publiek werd achteraf meegedeeld dat de missie vlekkeloos verlopen was. Maar in 2008, bijna vier decennia later, doken ineens opnames op waaruit blijkt dat de ruimtevaarders, in de periode dat ze geïsoleerd waren, geconfronteerd werden met een geluid dat ze niet konden plaatsen en zelf "een soort kosmische ruimtemuziek" noemden.

Uit de gesprekken die het drietal voerde, en die binnenkort te horen zijn in de documentairereek 'NASA's Unexplained Files', valt te besluiten dat de ruimtevaarders geluiden opvingen die voor hen volledig onbekend waren:

"Het klinkt als, weet je wel, een soort kosmische ruimtemuziek."

"Hoor je dat? Dat fluitende geluid? Whooooooo!"

"Wel, dat is zeker rare muziek."

Door: Hln - Bron: Huffington Post, Science Channel

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn