crew.jpg

Afbeelding: Expeditie 57 bemanningsleden Alexey Ovchinin van Roscosmos (links) en Nick Hague van NASA (rechts) poseren voor foto's voor hun Soyuz MS-10 ruimtevaartuig.

NASA-astronaut Nick Hague en Alexey Ovchinin van Roscosmos bereiden zich voor op hun lancering naar het internationale ruimtestation ISS. Hun reis naar het station begint om 04.40 uur op donderdag EDT (14.40 uur in Baikonur).

De live-lanceringsdekking begint om 15.30 uur EDT op NASA Television en de website van het bureau. Op het moment van lancering zal het ruimtestation op 25 uur van de staat Kazachstan over NE Kazachstan vliegen.

De twee zullen lid worden van Expedition 57. Commander Alexander Gerst van ESA (European Space Agency, NASA Flight Engineer Serena Auñón-Chancellor en Roscosmos Flight Engineer Sergey Prokopyev, die op het station aankwam in juni.

De bemanningsleden van Expeditie 57 zullen verder werken aan honderden experimenten in biologie, biotechnologie, fysica en aardwetenschappen aan boord van het International Space Station, het enige permanent bezette microzwaartekrachtlaboratorium van de mensheid.

Door: Mars in Opmars! - Bron: Mark garcia - NASA

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn