space_suite2.jpg

Afb: © SpaceX, AP.

Het was volgens Elon Musk niet eenvoudig om functionaliteit en esthetiek te verenigen, maar SpaceX is er dan toch in geslaagd om een ruimtepak te ontwerpen dat aan beide criteria voldoet. De CEO van het bekende privéruimtevaartbedrijf onthulde op Instagram een glimp van wat mogelijk gedragen zal worden door de eerste mensen die een voet op Mars zetten. "Komende dagen volgt er nog meer."

"Het is interessant om op te merken dat het pak effectief functioneert", schreef Musk bij de foto. "Het is geen testmodel. Het is al uitgeprobeerd met een dubbele vacuümdruk."

Kolonisatie

Musk is er altijd duidelijk over geweest dat het hoofddoel van SpaceX de kolonisatie van Mars is. Hij wil een 1.000-tal ruimteschepen in een baan rond de aarde brengen met herbruikbare raketlanceerders. Die wil hij dan voorzien van brandstoftanks. Iets wat zo'n twee jaar zal duren.


elon_musk.jpg

Afb: Elon Musk © SpaceX, AP.


Daarna wil hij 100 ruimtereizigers in elk ruimteschip laten stappen, samen met hun bagage en materiaal dat ze nodig kunnen hebben voor de opstart van een kolonie. Die zullen dan samen naar Mars vertrekken.

"Als we de kost voor een reis naar Mars op hetzelfde niveau kunnen brengen als een gemiddeld huis in de VS - 170.000 euro - is de kans groot dat we er een leefbare en zelfvoorzienende kolonie zullen kunnen stichten", zei hij eerder al. Over hun outfit hoeven de ruimtereizigers zich alvast geen zorgen te maken.


space_suite1.jpg

meta_desc.JPG


Door: Koen Van De Sype - Hln.be - Bron: Instagram

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn