landing.jpg

Foto: Vanochtend vroeg 7.13 boven Kazakhstan @ NASA/@ IngallsImages

Vanochtentend vroeg is de Soyuz TMA-20M raket veilig met zijn Iss-bemanning teruggekeerd van het internationale ruimtestation Iss. Aan boord bevonden zich Commandant Jeff Williams, Flight Engineers Oleg Skripochka en Alexey Ovchinin. Om 07:13 7 september, lokale tijd zetten zij weer vaste voet op de aarde.

landing2.jpg

Foto: @ NASA/@ IngallsImages

Jeff_Williams.jpg

Foto: Commander Jeff Williams @ NASA/@ IngallsImages

Na zijn vierde missie voltooid te hebben heeft Commander Jeff Williams 534 dagen achter elkaar in de ruimte door gebracht wat hem op een eerste plaats op de all-time NASA astronautenlijst plaatst.

Skripochka heeft er nu 331 dagen op zitten met een totaal van twee vluchten. Zijn collega Ovchinin heeft zijn eerste vlucht erop zitten en heeft 172 dagen in het ruimtestation doorgebracht.

Iss_crew.jpg

Foto: Crew 48 NASA/@ IngallsImages

Williams speelde een belangrijke rol bij de voorbereiding van het station voor de toekomstige Amerikaanse commerciële ruimtevluchten. De afgelopen maand heeft hij onder andere samen met zijn collega Kate Rubins de eerste Internationale dockingasdapter geïnstalleerd. Het belangrijkste doel van de adapter is om ruimtevaartuigen die o.a astronauten brengen aan te koppelen aan het station.

De eerste gebruikers zullen naar verwachting Boeing CST-100 Starliner en SpaceX's ruimtevaartuig Crew Dragon zijn, die nu nog in ontwikkeling in samenwerking met NASA zijn.

Ondertussen blijven de overgebleven crewleden Anatoly Ivanishin als commandant , Kate Rubins en Takuya Onishi van het Japan Aerospace Exploration Agency, voor meer dan twee weken alleen werken, tot de aankomst van drie nieuwe bemanningsleden.

Door: Rene Velleman - Bron: NASA

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn