valkyrie-robot-4_0.jpg

Foto: De volledig elektrische humanoïde robot Valkerie. NASA.

Nasa betaald een miljoen dollar voor het team die de Valkerie robot klaar voor Mars kan maken.

De robotics challenge, een wedstrijd van een miljoen dollar om een robot zodanig te programmeren dat hij naast zijn normale taken, in staat is onverwachte calamiteiten het hoofd te bieden, is van start gegaan.

Om de fel begeerde prijs in de wacht te slepen, heeft Nasa de deelnemende teams drie uitdagingen gegeven waaraan moet worden voldaan.

  1. Een communicatieschotel instellen
  2. Repareren van een zonnepaneel
  3. Repareren van een lek in een woon-unit van toekomstige astronauten

De finale zal volgend jaar plaats vinden in juni 2017.

De volledig elektrische humanoïde robot, zal in de toekomst ons vooruit gaan naar Mars, en zich o.a bezig gaan houden met het bouwen van onderkomens en het opbouwen van de infrastructuur.

Ook hier op aarde kan deze ultra moderne humanoide zijn diensten gaan bewijzen. De plannen zijn om hem o.a in te gaan zetten bij milieurampen.

Met zijn 200 individuele sensoren, 28 gecontroleerde gewrichten, zijn extreme vingergevoeligheid en precisie en daarbovenop nogeens zijn vier camera's zijn de mogelijkheden van Valkyries ongekend.

Voor de deelnemende teams moet dit dan ook een uitdaging zijn die letterlijk verder rijkt dan onze dampkring en zich hopelijk binnen afzienbare tijd, richting de rode planeet begeeft.

Door: Rene Velleman - Bron: Samantha Cole

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn