Foto: Buzz Aldrin op de Humans to Mars Summit. © Space.com

Buzz Aldrin (86) heeft gesproken! Op 17 mei j.l. hield de #2 op de maan – 21 juli 1969 was dat – een presentatie op de Humans to Mars bijeenkomst in Washington en daar had hij een stevig advies voor de drie overgebleven presidentskandidaten in de VS, Donald Trump, Hillary Clinton en Bernie Sanders. Aldrin riep hen op om zich stevig uit te spreken voor een bemande missie naar Mars en de weg daarvoor te plaveien om dit mogelijk te maken./b>

Aldrin hoopt dat de volgende president van de VS net als Kennedy in 1961 deed de oproep zal doen een bemande missie te doen, dit keer eentje naar de Rode Planeet. Volgens hem moet er eerst maanbases worden gebouwd, zowel aan de voor- als achterzijde van de maan. Daar moeten onder andere grondstoffen worden ingewonnen. Vervolgens moeten zes astronauten richting Phobos gaan, één van de kleine maantjes van Mars. Die moeten dan de basis leggen voor de uiteindelijke bemande Marsmissie. Rond 2040 zou het dan mogelijk moeten zijn dat er een continue bemande Marsbasis is. “This is the time. This is our time. This is your time, let’s go for it!” riep hij de drie kandidaten op.

De video is hier te bekijken!

Dat laatste is niet zo verwonderlijk: luchtvervuiling is namelijk een serieuze bedreiging voor de volksgezondheid en onderzoek toont aan dat het verbeteren van de luchtkwaliteit direct resultaat oplevert. “Wanneer de luchtkwaliteit verbetert, nemen aan de luchtwegen en hart- en vaatziekten gerelateerde ziekten af,” stelt Neira. Ook leven mensen langer en zijn ze productiever.

Naar schatting sterven er jaarlijks meer dan 3 miljoen mensen wereldwijd een vroegtijdige dood door toedoen van een vervuilde lucht. Die luchtvervuiling aanpakken, is een taak voor lokale, nationale en internationale overheden, zo vindt de WHO. Zij moeten bijvoorbeeld schonere transportmiddelen promoten en zorgen dat er meer gebruik wordt gemaakt van groene energie.

Door: Arie Nouwen - Bron: Space.com

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn