Foto: Het is de bedoeling dat de astronauten bij deze missie op zoek gaan naar een geschikte landingsplek voor een latere missie. © Lockheed Martin

Een bemande ruimtereis naar Mars en al in 2028. Dat is over 12 jaar. Een nieuwe datum voor MarsOne? Nee niet bepaald, het gaat hier niet om de plannen van een stel Hollandse entrepreneurs, maar om de ambitie van Lockheed Martin uit de VS.

Lockheed Martin is de bouwer van de Orion-capsule en stelt dat het met bestaande technologie mogelijk is om al in 2028 naar Mars te gaan. Er is alleen één ‘kleinigheidje’: de astronauten zullen niet zelf op Mars gaan wandelen, maar blijven in hun ruimtevaartuig in een baan om Mars.

Foto: De Mars Orbit © Lockheed Martin

De bedoeling is echter dat rovers op de Marsbodem door hen zullen worden bestuurd en ook zouden die samples moeten kunnen nemen, die naar de capsule worden gestuurd. Tenslotte is het de bedoeling dat de astronauten bij deze missie op zoek gaan naar een geschikte landingsplek voor een latere missie. Want dat we uiteindelijk mensen op Mars zullen laten rondlopen staat ook voor Lockheed Martin vast.

Het bedrijf hoopt met haar vandaag bekend gemaakte plannen NASA te overtuigen dat ‘Mars Base Camp’ de ideale volgende stap is op weg naar Mars. Sterke troef bij dit plan is het feit dat het kan op basis van reeds bestaande technologie. Of zoals Tony Antonelli van Lockheed Martin zegt: “Alle onderdelen van dit plan bestaan al. Wij kleuren alleen de details in”.

Door: Encladus - Astroblogs.nl - Bron: NOS

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn